Followers

Tuesday, March 13, 2012

Winter Sonata Part 1

Assalamualaikum....
sblm ingatan entah ke mana..ku nak update jln2 korea..
aaa...korea neh kiranye one of my wish list ..
sbbnye mmg ler addict ngan segala drama korea, mak nenek korea..
sampai nick name kat forum pong nak buh u-jin...haha poyosss....
1st drama korea yg ku tgk winter sonata..
cd ori lagi tuh(present 1st aniversary dr incik papa ^__^)...
dan telah selamat ku repeat berkali2...:P

finally ..my dreams come true ler bak kata omputih tu...
setelah puas men-survey rega....
tetibalah kan one day tu kwn ku si lin sembang
mas..kwn nor ade offer ajak pi korea...1.2k je hotel + air ticket...
ku pun...
apaaaaaaaaaaaaa....nak nak nak...
sbb ku rasa murah gitu...
so saje nak share pengalaman manis ngan anak sulongku...(kunun2 hadiah upsr)...
n start from nov'11 ku counting month ...huhuhu....n tiba je mac..start counting days plak...
nebes mak...ekeke..

just two of us ;) ...honey honeymunnn...



maka berangkatlah kami....yiba yiba....winter uuu kat sana...
perjalanan bersama AA selama 6 jam waktu pegi ni ok lagi..
sbb ku dpt seat tepi tingkap..so layan jelah tab...novel..pastu tidur jap..
1st time naik Air Asia ke destinasi yg agak jauh....yelah trip bajet kan ..so redha jelah...
so padamkan sajer kenanganku dok dlm MAS yer...kui3...

sambil2 tu menghayati keindahan awan malam......subhanallah...
terpegun sebentar....sungguh besar kuasa mu Ya Allah..
mcm kekabu bantal plak yer..haha..mcm2 bentuk...
ku rasa kapal torbang ni dah laju..
tp kenapa ku rasa berada kat tmpt sama je...masih awan2 yg sama....aaaa...pelikkk...
zzzzzzzZZzz...


dlm pukul 6 gitu kami tibalah kat airport Incheon..
alhamdulillah semuanye lancar...
begegas ke toilet menyalin apa yg patut..
memakai winter coat memasing..hahah..
dlm pd tu ku lupa nak basuh muka..terus je touchup muka...
kah3..x senonoh tul..syyyhhhh..

ok ready to go..
mount sorak..here we come..
kuar je dr airpot terasa sgtlah kesejukan nye..haha dah start masing2 ckp kuar asap...:P
perjalanan ke mount sorak lebih kurang 4 jam gitu..
on the way kami singgah ler mkn dulu...

so kat sini 1st time ku merasa kimchi...okler cuma masam lah...kira cam jeruk kobis kot neh..
so lunch sumer sayur2 je harini..ngan sup 'air' bak kata sabrina...heheh..

then terus jelah ke mount sorak..byk tul tunnel kat korea ni...ku ingat 10 tunnel ade kot nak nyampaikan ke mountsorak...bagus2 diorang ni sayangkan gunung ganang depa..
x sampai hati agaknye nak kikis gunung sbb sayangkan alam sekitar..like3..
x lama tu nampakler keputihan salji yg menggebus menutupi gunung ganang..
Ya Allah cantiknye...subhanallah...
dlm pkl 11 tibalah kami ke destinasi...
di sini kami kena naik kabel ke atas gunung...
tiba je atas..maka berguling2 kami kat atas salji tu mcm org jakun kekdahnye..
hahahah....yg berlakon berlakon...
enjoy this pics ^__^

yiba2...



all white.....:)








inileh geng bas sekolah ku...hahaha...giler lah korang neh :P
maafkan ye...masing2 meroyan 1st time landing kat snow kekdahnye...hahahha..
termasuklah saya...;)


teringin sgt nak gambar ngan korean kan..
ku lah jd mangsa ckp ngan org korea tuh kan..hahaha
mesti org korea ni tetiba bajet artis lah kan...kui3..


happy!!!
Hug N KiSseS,



4 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

wow best sgt, dpt main salji. akhirnya impian nak kesana tercapai sudah

U-jin said...

finally mamasyaza..haha..mmg kenangan yg xdpt lupa :)

Ceria Frozen said...

wow!!! bestnyaa!!! 1.2k je?? termasuk tour semua kat sana ke?

U-jin said...

x masuk ground lagi ceria frozen...
so masuk ground dlm 2k terpulanglah..kami ni half guna TA half backpackers..



I changed my font at thecutestblogontheblock.com