Followers

Wednesday, June 12, 2013

Pdg bukit tinggi episod 1


Assalamualaikum...lamanye x update blog...ooo skrg ada app baru..leh berblog dr note..(eh baru ker...hehe..ke ku baru tahu..)..so leh lah aktifkan dirimu kejap..itupun kalau rajin dan adee citer..

latest story....
Aaaa citer pdg n bukit tinggi....yg special
Trip ni ku pergi dgn kwn2 dra yg tersayang....alhamdulillah...spen time n having fun with them...syukur n tq pd huby yg izinkan kitaorg berjimba..

Kitaorg nyer xcited dr sblm pergi tu..haha biasalah kan....nk packing pon kecoh.....nk bwk beg apa baju apa...n etc..etc..hehe...

Finally landing kat airport padang...hax3..ada citer yg kelakar ..masa imi tu suh scan jari..dia mintak 4 jari..maka kwnku sorang dgn kondifen tunjuk jari2 nyer...sib baik x lambai2 imi tu...actually imi tu suh scan jari jer ....x hingin dia tgk jari2 kitaorg yg cantik mulus tu....haha..guling2 kitaorg gelak....

For info..airport pdg ni quite strict gak...nk kena isi declaration form n arrival card setiap sorang.....so siapa nk pergi take note yer...btw kitaorg lepas ...so syukur sgtlah....
Kuar dr airport...alhamdulillah pak supir dah menunggu..yeay...
Then kitaorg pi mkn...dan terus ke bukit tinggi...
On the way kita drop by kat kedai tele
kung dan kain sulam...cantikk sgt...tp...x leh nk mintak bargain sgt...so apa pon kitaorg x beli..keciwa2...x dpt kuar kan duit...duit dah gedik2 nk kuar dr purse ku ni...hehe..
So lps tu kita org singgah..yenie bodir...rumah tp kedai tp rumah..haha..ada wifi..ada kopi....bes shoping sini...cantik2 dan dpt less..suka3...mahu repeat lg dan lg..
Mlm tu kitaorg mkn kat restoran sederhana...murtabak mesir nya..emm sedap....
Pastu br checkin hutel bunda...ook nite2 cu...alhamdulillah..

Saturday, April 28, 2012

winter sonata part vi

Assalamualaikum..hehehe..lama giler nak muncul part vi
jangan marah aaa...
abis dah kot citer2 korea ni..

pulau nami...rasanye u ols pon tahu kan...
kalau nami island mesti ingat winter sonata...kalau winter sonata mesti ingat nami island
giler sungguh dgn citer tu aish....leh repeat berkali2..pastu nangis berkali2...huhuhu.....
pastu sakit paler nak pi kerja....sbb byk sgt nangis....
dialog pon dah leh hafal aish..

oklah perjalanan ke nami island ni dari seoul dlm 2hrs ++
ku x tidur sbb ni hari terakhir di korea...
so nak kenalah tgk sepuas2 nye..nak dtg lagi ntah bila kan...
ade rezki leh mai lagi...
tp rasanye kalau dtg lagi nakler dtg masa spring ke autum kan..
lain sikit scenery..

sesampai je jeti ....fuh sejuk bebenor aish..
so kita pi toilet dulu..
ooo...bucuk dan kotoq aish toilet sini...
kat korea ni ..ini satu2nye  toilet yg ku feel...eeeeiiiaa...
lain2 tmpt semua ok..bersih...
xperlah small matter tuh...;)
ade misi yg lagi penting...
nak jumpa junsang n ujin...hehehehe...

so..pastu kami naik feri...ala 5 mins je...mcm dr penang ke pulau jerjak je..weee..
eh korang penah pegi ke..ku penah..tp sekali jelah masa co. trip ..
eh...off topic plak...
ok2,,continue..tiba je kami kat pulau nami..
tanpa disangka2....snow turun....
ini 1st time rasa snow fall...setelah beb hari dok kat bumi korea ni...
+ 1st time in my life....kih3...
so dpt bygkan lah seronoknye..
mmg mcm welcome kami jer kan.....
besh3...
ok..layan pictures ye...byk giler gmbr kat sini..
so apa tunggu lagi
feeling2 winter sonata ler kami kan...^___^

inilah cinta hati saya..yg ke -2...yg no 1 x ikut...uwaaa... :P

malas plak nak uplod gmbr
lagi pon mak baru belajar buat mende ni...
layan...



Hug N KisSes,
 



Friday, April 13, 2012

WinTer SoNata Part 5

hehe part v plak...
oklah disebabkan amoi korea tu x menjawab soklan
kami cari alternatif lainlah.
kita tahan taxi...hehehe..
hehe seriau gak naik taxi
kepala terbayang macam2
kot kena bwk lari...
aterr..
kita semua puan kan..
tawakal jelah..
mata tgk meter...hahaha..
alhamdulillah nampak tulisan namsan merata2 kira betullah tu...
tiba je kat entrance gate ...mamat korea tu mintak kitorg tunjuk buku merah...haha pasportlah..
kena byr entrance fee..
yess dah tiba...
lps turun taxi...kami kena daki bukit lagi...nak pi ke namsan tower tuh..
adoi...tetinggal montot...sbb leh tahan lah curammye jln...
sian ima bwk si nad...mesti letis nak mendokong...
kami ni plak dgn beg2 shopingnye...adoi..saborjelah...letiss...
gigih okeh...

gambar disekitar namsan tower....
penuh mangga2...

bapak segala mangga pong ade kat sini...giler besor..

namsan tower...

yess!! we are Here oledi..



balik tu kita naik bas.....yeah..dpt dok kat ujung bas...leh lah feeling ujin junsang kan...
sambil ngap roti ....uissh lapor2
Hug N KisSes,


Tuesday, April 3, 2012

Winter Sonata Part 4

bas yg kami naik turunkan betul2 kat namdaemun market..
so hr ni agenda suping2 ..
yeay..saya suka..saya suka...
yelah ni saat yg diitunggu nak gunakan duit korea tuh..
penat tau i tukar...rugi jer x gunakannnn...
hahaha...
basically nak shoping  souvenir je...
utk famili, husband, dan anak2 yg tercinta..
yg dok kat rumah...
tq byk2 sbb bagi mama pergi korea...
mmuahhh...


kat sini kira murahlah...
tp kalau lepas convert duit kita tentulah mahai...kakakaka
sabor je lah..kannn..
belilah skit2...wat kenangan...

advise ku kalau u ols pergi..
rasa nak shoping...
this is the place..
once kalau pi sini..silalah shop kalau rasa nak shop dan berkenan....
jgn shop kat tourist attraction mcm nami island ke mt sorak ke..
price will be double tau...


souvenir korea ni kiut miut tau..
fridge magnet, nail clipper, sudu n chopstic, pen...key chain..

kalau hat artist fans tu
poster, cards, notes, waima stokin pon ade gmbr artis tuh weih...hahaha..
tp ku x belilah...kwn ku sorang tu abis dia borong...kah3...
untuk anak kunun..ye ker...???
hehehe...gurau jer...







pasar ni sgt ler luasnye...mmg x larat lah aish..
tu kami x ke myeongdong  tu..
dlm hati ala rugi x pi...:( 
x larat dah...kaki x larat tapi hati tu larat lagi...ish3
lapor ni weih..
sib baik ade coklat... n stoberi...nyum2..
sgt lah sedapnye stoberi korea ni..
besar2 dan manissssssss..
kan nadddddd...


mmg dah haus dan sejuk gilos neh..kena cari coffe lah...
aku ngan sabrina beli coppucino..
rega dlm krw2200 = rm6.50

sambil2 tu tanye amoi yg juai coffee tu camne nak pi namsan tower
 heheh...
ku tanya apa yg menarik kat namsan tower..
dia jwb mende sama je setiap soklan..
beautiful..beautiful...beautiful...
lantak ler ko minah oi....hahahha...

Hug N KisSes,

Wednesday, March 21, 2012

Winter Sonata Part 3

continue part 3 plak..:))
sesubuh sapiee..lin dah kejutkan aku...
hehe..tq lin mmg ku pesan dia jd alarm aku..keh3..
huwaaaa...letisnye...sejuk2 ni leh x ku nak tidur sampai ptg...(getus hatiku..)
aaa..giler..dtg jauh2 nak tidor.....xde maknanye ok...

maka gigihlah bersiap ala kadar dlm kesejukan...
sarapan jgn lupa...
kena abiskan stok makanan yg ado..hahah
ok lps tu siap...udah cun ..
jommm.
mula2 kami kepegi melawat salah satu temple kat sini

kami sedang diterangkan tentang kepercayaan kaum korea...
Cam citer drama 49 days tu ;)


hehe..sambil2 tu..wat2 berlakon :)
then, pastu kami terus ke National Folk Museum of Korea.
Muzium ni terletak di tengah bandar Seoul
dan terletak berdekatan dengan Gyeoungbukgong Palace..
 cop sorang satu yer :)



lepak2 jap...buleh thn gak luas kawasannye..lepas ni nak pegi istana plak..
posing ala kanak2 riang....ahaks...


rumah traditional org korea..


cantikkan view kat sini...mcm lukisan..


Istana Gyeoungbukgong ini kiranya yg terbesar di seoul..
biasa digunakan untuk upacara raja naik tahta.
kiranya merupakan simbol keagungan kerajaan dan rakyat Korea kekdahnye...



 
macam dalam citer apa ntah.....x hengat pulak..

besar sungguh istana ni..penat pusing celah sana celah sini aish..

dah puas belok san belok sini...naik fenin dah...akhirnye tiba disini....

dptlah tgk salah satu upacara di sini hehe...

sempat gambar dgn penjaga istana ni...garang tul mukanye...
kita ckplah apa2 dia wat x tahu je..senyum pong idak..
hehe..yg lawak tu dah gambar ku ckp 'kamsamnida' pong dia wat x tahu..
mmg xde perasaan....cis :P






Hug N KiSseS,






I changed my font at thecutestblogontheblock.com