Followers

Monday, August 15, 2011

Canon G!2


presenting my new gadget g12
It’s my 14th wedding anniversary gift from Incik Papa cum hadiah raya in advance katanye.... tq..tq..rasa nak menjerit pong ado....so suprising..n suprise incik papa memang terbaikkkk...

actually almost a month ku gode2 internet saje nak tahu pasai dslr camera...tp yakin sangat yg ku tak mampu nak memegang nye ke mana2...so ku survey2 n finally ku jatuh cinta dgn canon g12.. pd pendapatan ku for those yg nak quality gambar ala2 dslr tp x nak pegang kamera berat2 gitu ...hehe..

since my previous camera was a Canon, and G12 also canon, is so easy to get a hang of. i feel comfortable with canon..so I think Canon has the best cameras, ups...just my opinion. hahaha...
sblm ni ku berangan2..kebetulan bulan ni ku dpt duit kutu..pekata ku simpan separuh...separuh lagi beli camera n mintak belas ihsan sikit dr incik papa untuk top-up...yeah..

tp x sempat beli ku dah ter surrrrrrrprise dulu...ha korang nak tahu x camne aku tersurprise???:PP

mlm tadi ler kan..ku dah nak tidur sangat dah..tp baby amani ku itu x mahu tidur2..letis sungguh lah sbb siangnye kepenatan memasak gitu..so somiku tunjuklah kat aku..
husband: "nah ini ade free gift bottle warmer"

aku xde lah expect apa2 sbb before ni somiku mmg byk dpt free gift mcm2 sbb beli notebook, komputer n etc...so x heran ler sgt...berlagak..
tp dalam hati ade gak berkata2..comei gak botle warmer ni cam x clusif gitu..;)
pastu dia tanya lagi.."abis ni nak buh mana...?"nak je ku jwb.."aaa..nanti suh bibik simpan dlm store"...tp x sampai hati lak...
tetiba rasa teringin nak tenguk...ku belek2 ..eh...
ade tulis canon eos..ku ni kan poyo sungguh..x leh nak faham lagi...

ku ckplah " eh canon eos pon ade buat bottle warmer"....wakakaka..menci sungguh aku ngan ayat aku ni...:P somiku terus masuk toilet..ntah2 dia tahan gelak...
pastu ku buka ler beg tu...terkedu jap haku...aiyo..canon g12 tuh...yg ku igau2..adessssss..rasa nak melompat...terus ku jerit...mmg x sangka tul..camera idaman dlm beg botle warmer tuh...poyonye haku.....bang bang booommm sungguh!!
sakit hati sbb terkena ...tp tersangat ler gembira gitu....mekasih ler inicik papa weiiii....sayang sungguhlah..mmuahhhhh!!
p/s mlm tadi dah belek2 dah canon g12 tu..tp byk mende x faham...kui3...aiseh kena pegi kelas pulok ker..adoi..pun.....


Hug N KiSseS,



No comments:



I changed my font at thecutestblogontheblock.com