Followers

Friday, July 1, 2011

Majlis Cukur Jambul & Aqiqah Amani * Yasmeen 26 jun 2011

Majlis Cukor Jambul Nur Adelia Amani


Majlias Aqiqah Nur Yasmen Humaira..
As
salamualaikum…

Lama sungguh x update blog….bzs sikit….eh bizis byk benornye…

Meh nak citer gaks apa yg bizi sangat haku ni….ekeke…benarnye ku kebizian nak kenduri cukur jambul n aqiqah puteri-puteriku….almaklumlah ini kali pertama ku buat sendiri kenduri ..jadinye…tersangat lah nerbe s gitu…hax3…

Ala2 mak perantin…semuanye ku kena fikir…jemputan, kemah, meja, catering, makanan, buaian cumel…bunga telur….arrhhhgggggg…(getus hati aku)…k ik3..mcm ilhakathibrani pulak…(sapa yg folow tahulah…kik3)..yg x tahu xper..sambung je baca yer

apa pun million trillion thanks untuk famili, mak n abah mertua, sister2 in law,kawan2 dra yg ku cayang, cik ain (aka mama alesha), makcu Linda yg sudi contribute idea dan tenaga untuk ku realisasikan majlis ku ini…mmmuahhh dr mama amanisyukur alhamdulilah ahirnye majlis berjalan dgn sempurna..

ohhhh..lihat lah 'bling2" di tangan ku

cam jilat icecream je tauu..

pkl 9.45 - macik2 marhaban sampai....sib baik baby amani ku baru je bersiap shantiks...dimulai dgn majlis taknik..ustazah tu suapkan kurma ngan air zam2 untuk amani...pandainye dia makan..diselangi dgn bacaan alfatihah dan doa2 dr ustazah n group..terkesima ku melihat amani makan kurma tu tp bukan le kurma sebijik2 tu..kurma tu mama amani dah hancurkan.......

mengenit2 mata mkn kurma..haha

then pastu doa selamat...lama gak r..pastu marhaban...masa ni ku amik si kecik..terus lah tadah kepala kat sorang2 macik..(as our conversation with macik2 previously..aku nak pusing sekali je terus guntin rambut baby..heheh..patutnya kena 3 x pusing..tp x yahle pusing byk kali..nanti peninlah..kira macik setujulah...trima kasih macik2)

org pertama yg gunting rambut amani ialah mak mertuaku..hehehe...pastu dikuti yg lain2lah..amani cam biase kuyu je mata tgk macik2 tu.. hehe..alham dulilah x menangis si kecik ni..

lepas tu pulak majlis berendoi...lagilah stim matanye...hahah..smuga anak mama jadi anak yg solehah ye cayang...

selesai sudah majlis...so jamuan makan ler pulak...meh kita makan kambing aqiqah masak masala...dan ku pula semakin ler sibuk sbb semakin ramai tetamu yg bertandang....

tqvery much semua yg sudi hadir..

kita layan gambar je yer..gambar pe nuh kat facebook : ))

gambar kenangan amani dengan pangkin nenek blogspot...

mama nak gak posing berendoi endoi ni....

mama enterprame jugaklah dgn tudun fareeda yg cumel ni...haha..perasannn...

sapa2 nak muntah tu pi ler sinki cepat2...kui3

kakak sulong amani....;)

amani layan tetamu...muka dah buring sungguh tu...hehe

amani ketiduran keletihan

door gift hasil dr kegigihan mama amani buat....cantik tak........:P

rvc pojaan ramai....mama amani jugak yg buat ni...wakaka..

byk lagi nak cerita..tp tgk lah nanti2....slow ler nak upload gambar dlm blog ni...mcm kura2 slownye...huhu

lagipun nk tunggu gambar dr photographer ku juga..hehe..bila agaknye nak siap ek...sdg menanti ni...;)

btw ini sedikit info..majlis puteri2 ku ni..

photographer : doni

coklat lolichoc : anaqasehchoc

cradle: fatimah creation

tag n cookies: khamsaini


Hug N KiSseS,

2 comments:

ikiqzana said...

comel nyer bb amani.. mesti sebaya anak saya.

♥MAMASYAZA♥ said...

kejap aje amani dah besar, cutee aje.
anyway cantik tudung fareeda tu



I changed my font at thecutestblogontheblock.com