Followers

Sunday, July 26, 2009

I'm Warded



23 July.. - I'm warded 2 days 1 nite sebab sakit perut......sakit nye pedih di sebelah kiri....sangat2 x selesa......makan salah x makan pong salah..serba sakit....risau ler haku...uwaa....

Actually last month dah buat full check-up including check darah, urine n ultrasound kat KPJ Selangor ni.... Pastu Dr tulis prescription (ubat) then Dr kata kalau x elok dalam mase seminggu, dia suruh dtg lagi and buat endoscopy.tp aku x dtg ler sbb aku perasan dah baik....


Suddenly sakit dtg lagi...kira tahap dewa dewi jugekler...cuma aku control jer...tp dlm hati risau gak....so dgn beraninye aku call dr tuh...so dr advise suh aku dtg....buat further checkup...buat endoscopy...huh....takut tuh...

nak baik kena buat jugakkan...at least buleh clarify aku sakit apa...so mlm tu sabrina teman aku...ahaks....mlm tu plak aku kena mkn sejenis ubat.....mula2 aku relax jer...ala kecik punye halla...kecik je botol ni....sekali teguk jer...aku pong campur air sikit...rasanye cam masin2....wei apasala aku rasa cam air laut...huhuks..

relax2...minum air plak...control......
last2 uwekkk!!!!.....
x leh tahan wei...air mende ni dr bagi sampai muntah segala2..rugi jer mkn piza tadik...
cisss.......
rupanye ubat ni mmg sajer nak suh kosongkan perut sbb boleh nampak clear masa wat endoscopic nanti...
x cukop lagi....sakit perut lak....aiseh..cirit birit lak...udah....
tersiksa ler
aku malam tu...
sabrina seronok ler..layan tv....
ishkk!!jeles tul aku...

esok nye...masa yg dinanti dah tiba....aku masuk operation room....huhuhu...takutnye...
dlm pada takut2 tu sempat gak aku dgr nurse sembang zz dah bersalin dpt ank kembar..
ingat kot nak pi tgk...ceh..ada hati gak dlm sakit2 tu....ekeke
dlm pada berangan2 tu ....x lama tu aku xsedar apa pong.....
tahu2 dah siap jor..

resultnye perut aku penuh asid dan dinding usus pong merah...kira cam radang ler..bahasa saintifik aku x tahuler...tp dr advise supaya kurang kan makanan berminyak + pedas, teh + kopi x buleh, bykkan exercise minimum 4 x seminggu...

tu jer nak citer..dan skrg dlm tempoh berpantang makan walaupong kdg2 terlajak gak.....uish...doakan ek..

20 comments:

ainie aziz said...

kesian pulak. semoga cepat sembuh ye. dan jangan langgar pantang tau. heppp hep!

Aida Alias said...

moga cepat sembuh.. nak baik kan.. kena dengar ckp doktor tau.. pantang kena jaga heehe

Rozita said...

syukur lah xde yang serius
pantang makan tu, sebelum jd lebih teruk.

CuTeMiUt78 said...

ish.. sebu perut bila baca, apapun semoga cepat sembuh ya.. jaga pemakanan klu nak cepat baik..

yantz-yeem said...

uit takut gaks dengar eks...mmg kita nie jenis mkn bedal jek...apa lgi kalo tang pedas tu...mmg peberet!!!harap2 cepat sembuh k!!!

MAMASYAZA said...

dear u-jin...kena selalu makan ubat n pantang apa yg patut...jgn byk mkn pedas tau...get well soon. saya ni jenis yg suka mkn pedas...risau gaks dengar...sekrg ni memacam penyakit ada

helena's said...

kak..heal soon yah!

helena's said...

kak..heal soon yah!

INTAN said...

siannya....take care

sis_nita said...

lorrrr..
camnerr akak leh tertinggal entry ni..
semoga cepat sembuh yerr dik..

Yan said...

uish jgn trlajak2,ikut psn doc... nak cepat baikkan??

apepun get well soon ye ujin..

ubat yg kosongkan perot tu doc tak bg lebey ke..
kalau agak2 nak kurus.. bulehla kot makan ubat tu hahahah

tasya said...

kak mas.. alahai...
dahler orgnya comei.. bertambah lah comei.. kalo jaga makan...
takpe kak.. utk kesihatan ...
semoga akak cepat sihat...

ida said...

larr siannyer dia...takpe larr...lepas ni jaga mkn tau...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

eeeiii....menakutkan la pulak baca kisah awak ni...semoga semuanya bertambah ok ya...jgn "culas2" utk berpantang..utk kebaikan awak juga.. :D

Farah said...

erk..u-jin ade gastrik ke sebelom ni??

get well soon..

kakyong said...

u-jin,
la siannya dia.. terlambat lah kakyong check n3 nih.. sory yer.. bz kebelakangan ni.. semoga cepat sihat... haaaa, makan jaga tau... berhati2 bila mengadap hidangan.. ;)
take care yer...

niza said...

siannyer awk...get well soon!!!ingt tuh...kena pantang!!!tuk kesihatan sindri gak tau...take care!!

shi3la said...

skang ko dah sihat sepenuhnyer ker wehh..pantang tau ko jangan main redah jerk..haku babab vontot tuhh kanggg...take care dear.!!

U-jin said...

all- terharu banget akan keprihatinan semua...thks ... ye..ye...akan ku dengar nasihat kawan2 semua....takut gak...kalau dibiarkan mungkin buleh jadi ulser...oh tidak...sblm ni xpenah kena camni...uhuks..

CatlinaFly said...

la..patutler lame senyap tanpa khabar..masuk wad..semoga cpt sembuh..



I changed my font at thecutestblogontheblock.com