Followers

Tuesday, April 28, 2009

Mak...Be Strong...we always care about u

Entri kali ni utk mak....entri sblm ni aku ade mention pasal sakit mak (usus blockage) dan mungkin dibedah pd 17/4...tapi bila mak dtg ke hospital pada hari tu..lain plak citernya...Hasil dr ujian Ct Scan ..Mak kini disahkan oleh Dr. menghidap kanser Usus tahap 3. ..Mmg kami sangat sedeh dan risau sangat....emmm...Dr saran kan utk operate segera dan kemudian chemotherapy.....tapi setelah disemak dgn pakar bedah...operation kena que hingga tarikh 27/5 sbb ramai waiting list ....huh.....

Why did the disease choose My Mum???? i'm quite upset that her cancer was not found earlier.....even my mum went to checkup at the hospital almost every month .....entahlar....mungkin ade hikmah disebaliknye.....sumer adalah ketentuanNya..dugaan dtg menguji hambaNya..melihat sejauh mana kesabaran HambaNya...

It certainly changed my life. I started educating myself about colon cancer and finding out everything I could about the disease , treatment ,how to cure...causes..and etc...

Here, i'm sharing the info ..just for reference only..will be updated from time to time..

1. pengalaman A http://www.kujie2.com/pengetahuan-am/kanser-dikalangan-orang-orang-tersayang.html

pengalaman B http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=9146&page=2

2. bedah batin A http://www.youtube.com/watch?v=eMLxDk5xzy4&feature=related

bedah batin B http://carigold.com/portal/forums/printthread.php?t=35231&pp=40&page=2

3. how to curehttp://www.cure4kanser.tk/

4. how to cure http://www.cancer-fight.com/keladi%20tikus.html

5. how to cure http://eblog.cari.com.my/?viewthread-306719.html

Ada juga rawatan alternatif utk merawat kanser ......terpulang pada kita utk memilihnya...kita hanya berusaha & tawakal....at the end..Allah yang menentukan.....yang penting jgn putus asa....

Skrg mak ada berubat dan juga mengambil kapsul Keladi Tikus ...Sejauh mana kesannya...Emmm......harap2 ade perubahan yang positif pada Emak....Kami semua sayang Emak...be stronggggggg k...we always care about u..

Note: I also hope to hear from those who have cared for someone had cancer...please comment n advise...tq very much...

11 comments:

INTAN said...

doa mak kak ujin sihat dan d dlm peliharaan-Nya

Rozita said...

tabah lah menghadapai dugaan dari nya..
stage 3 ..
dulu kakak akak, breast cancer..sedar2 aje udah stage 4..
kadang2 kita mmg gagal nak mengesan barah peringkat awal..

all of us said...

sabar yer...my mom pun ada hepC skrang, now doc kata hati dh makin mengeras..baru dpt detect...kita doa2 kan moga Allah beri kekuatan pd ibu2 kita...

U-jin said...

trima ksih kak ita, intan & all of us...smuga mak u-jin di berikan kekuatan utk hadapi semua ini..mudah2 an segera pulih..

Mezah said...

tabahkan hati...bykkan berdoa...kita sebagai anak adalah penguat semangat utk dia...jgn berhenti mencuba segala jenis perubatan...

U-jin said...

yup mezah..aku nmpk mak aku cool jer...aku je yg lebih2 risaunyer...huhuks...

Aida Alias said...

buat masa ni.. kalau ada ubat yg doktor bagi tu, kena mkn..jgn tinggal.. lg satu kena hati2 bila nak bagi ubat lain.. sbb ni bukan sakit biasa2...

mak sy dulu ada kanser ovari.. tp baru peringkat awal.. kena buat pembedahan utk buang 2 kantung ovari tu.. alhamdulilah lepas tu mak dah tk sakit2 lagi.. kesian tgk mak dulu time sakit dia akan guling2.. kaki naikkan atas kt tepi dinding.. huhuu

U-jin said...

ho ye ker aida..siannya mak aida..so kanser tu dah cure sepenuhnye lar yer....cam u-jin lum decide lagi sbb date operate pong 27/5 so dlm masa 1 mth...usaha dulu apa yg boleh...

hospital plak xde bg ubat apa2 langsung ... huhu..

Aida Alias said...

mak dh buang 2 kantung tu.. sebenarnya 1 je yg kena.. tp doktor nasihat buang semua lagi bagus sbb mak pn dah tk boleh peknen lg.. usia dh tk sesui utk peknen.. sekrang 100% dah pulih.. cuma bila dh buang tu hormon tk stabil..

U-jin said...

alhamdulilah dah sembuhkan...emm..anyway thks 4 sharing the xperience..doakan yg baik2 je utk mak u-jin .tqvm.

Jie said...

Salam...
bab2 kanser ni , sgt2 risau..sejarah dlm keluarga suami sgt banyak



I changed my font at thecutestblogontheblock.com