Followers

Thursday, December 11, 2008

Jakarta Puncak Bandung 6th - 10th Dec'08 Part 1

Our Jakarta and Bandung Trip last weekend was very exciting...cool..it was great.Finally our family had the chance to travel out from Malaysia togeder2...

:44:

6th Dec 2008
Arrived at Jakarta close to 7pm..masing2 dah kesejukan dlm flight...huhuks...mana ek toiletnye...ho itu dia...Kamar Kecil???...ekeke..mmg terang lagi bersuluh kami mmg dah berada di bumi Jakarta....muehehe bestnya(wakaka..poyonye aku..)

Tourist guide kami yg agak2 chubby sudah sedia menunggu....Om Prio namanya...ahaks..
Kami menunggu bas 'pariwisata' lebih kurang sejam juga...alasannya aircond bas rusak pulak...huhuhu....so melepak2 le kami kat airport tuh...dah mcm indon jer rupanye...ceh!!!
:26:

Setelah puas menunggu ..akhirnya bas yg ditunggu tiba juga akhirnya...yahuu!!...

Malam tu kami stay kat Hotel Grand Alia Cikini..

Gamba Kenangan di Restoran...ade pelamin bagai kat situ..

jom makan

Muka2 teruja nak berjalan...amboi ..

7th Dec 2008
After breakfast, kami pergi ke MONAS...tugu kemerdekaan..emmm..korang nampak x obor api yg kaler kuning tu ? Itu emas tulin seberat 50kg..adeh...dasat2.....ini Om Prio yg cakap...ekeke.


Jom Naik Kereta Kuda...



Perjalanan kami diteruskan ke Ancol Dreamland ..it's really hot there...kami cuma masuk 'sea world' jek...ala cam aquaria jek ...yg menariknya disini sempat tenguk diaorang bagi makan ikan piranha....fuh...ngeri...beberapa saat jer abis 10 ekor ikan kembung dikerjakan oleh piranha2 itu........boleh bayangkan kalau manusia yg dicampak masuk...horror tul...'amacam...ada berani???..


Iniler Ikan Piranha tu....'crowded' sungguh...
After having a guuudd lunch we went to Mangga Dua for shopping...the place was soo big! we dont know which part of Mangga 2 we should go....so layan je lar...ade lar beli telekung n t-shet since aku cuma bawak baju utk 3 hari je(mmg patut beli ler kan....alasan cik u-jin le tuh)...


Last shopping place ...we went to Senayan City..the Mall was big but nothing in there..malas nak masuk kedai2nya yg mcm KLCC tuh......since budak2 ni dah boring dan penat giler jadi bodyguard kami bershopping so kali ni kami cuma layan tempat main kanak2 ribena je kat sini..(saje ler kan..nak amik hati depa...ekeke..)

Ok ler nanti sambung lagi citer utk next day....meh layan gambar hari pertama dulu dong.....

2 comments:

Rozita a.k.a Jelitaayu ~ Lakarannya di sini said...

bila lah berita nya nak ke udara ye? :)

U-jin said...

sabar menanti...cewah....mcm berita sensasi je...wakaka



I changed my font at thecutestblogontheblock.com