Followers

Wednesday, October 15, 2008

Melaka..

13th Oct...we went back to Segamat Johor....to visit my real mum..(susah tul nak xplain kat sabrina n suya) ade ke patut depa kata mak kat kota tinggi mak aku yg palsu...whatever...lama2 nanti depa faham ler..syukur alhamdulilah mak n abah sihat nampaknye...

Then..at 3pm kami pi beraya umah abg kandung aku di Muar...terkejut nampak signboard Rawang.....hahaha...Muar pong ade rawang ek!!! kami dihidangkan dengan Mi goreng black pepper...hehe..1st time aku makan.... trima ksih ler yer susah2 ajer..

5pm kami bertolak ke Melaka pulak...jauh perjalanan harini...luas pemandangan....ahaks.

uppps....lembu melintas...aiseh...lembu ni..x tengok kiri kanan melintas...nasib baik skil brek papa ok masa tu ...hehe...terkejut tul..
London Bus
Wah... Melaka have the famous London bus. Red colour..The fare is RM5.00 for Adult and RM2.50 for Children(tp x tahu kenapa free pulak utk kanak2 masa kitaorg naik tu..)

bye......!!!! jerit budak2 ni....wah seronok betui yer..

Menara Taming Sari (revolving tower) ...I could see Malacca from the top of the view!!!!So, it started from the ground.... no seat belt (selamat ker ni...??)

Here we go!!!!! It's actually fun and exciting(for my kids n husband) but for me.....adoi ghayatnye....x tahan ni...dah mual2 penin2 sumer pong ada ...x sabar nak turun kat tanah...lama pulak bende ni berpusing......

Malacca town view



My kids enjoying watching the beautiful view around Malacca . kalo boleh depa nak naik lagi...dah ler tu....mama x nak dah aih....nak balik dah ni......

No comments:



I changed my font at thecutestblogontheblock.com